Anglada-Robbins (Pedraforca)

Publicado en por David Parra

1º Ascensió:     J.M. Anglada i R. Robbins el 25/5/1966.

Dificultat:           MD sup.

Recorregut:      170mts.

Material:            Friends (fins a càmelot 3) algun de petit i tascons.

Equipament:     Mediocre.

Ressenya:          Pedraforca (Anglada Robbins) Pedraforca (Anglada Robbins)

 

El diumenge 9 de setembre tot a coincidit per poder tornar a escalar amb el Rubén, el meu germà petit ( ja no tant petit!!!!) la via escollida: la Anglada-Robbins a la cara nord del Pedraforca. Una via amb poques repeticions al llarg de l'any ( 3 a 4).

 

L' aproximació és fàcil, hem d'agafar el camí que surt davant del refugi i pujar amunt i una mica a la dreta cap a la paret que veiem davant nostre.

L'entrada que escollim per arribar a la cornisa és la via Cerdà-Vergés.

 

L'Anglada-Robbins comença amb un duríssim primer llarg, semi equipat per poder superar el 6c que rellisca moltísim.

 

IMG_2093.JPG    IMG_2095.JPG

 

La principal dificultat la trobem al principi del llarg, desprès d'escalar els 10 mts primers, ens trobem que per superar-nos d'aquest clau no és gens fàcil pel tipus d'escletxa que ens tira cap en fora, nosaltres hem posat el càmelot vermell i l'estrep, i tot i això s'ha de estar molt valent per poder arribar al següent clau. D'aquí endavant, sense deixar de ser difícil la progressió és més assumible, burils a punt de petar ( no feu A0, millor A1 per no tirar de les assegurances cap en fora) i claus molt vells.

 

El segon llarg més fàcil, però sense cap seguro, ( bé, un clau fora de la línea més lògica ).

 

El tercer llarg torna a una escletxa, trobem tacos de fusta podrits, dels quals no ens podem assegurar i dos claus abans del pas més difícil d'aquest llarg, per sobre una barilla de ferro. Tot i no trobar pitons com al primer llarg es pot assegurar prou bé amb els friends.

IMG_2096.JPG    Pedraforca (Anglada Robbins)

 

De l'últim llarg no puc explicar gaire cosa, ja que va començar a ploure i a pedregar (57 l mt2) i vam haver d'abandonar, però tal i com havia estat el 2º llarg segur que és fàcil d'escalar però difícil d'assegurar.

 

El descens el fem amb tres ràpels fins la cornisa i quatre més des de l'anella que hi ha a l'esquerra de la sortida de la Cerdà-Vergés.

Etiquetado en Escalada Clàssica

Para estar informado de los últimos artículos, suscríbase:
Comentar este post